Følg @kunst365.dk på instagram

Følg @kunstudstillinger på instagram

Betty Sofie Nielsen – intuitiv og unik billedkunst

Kunst365.dk Betty Sofie Nielsen

Farverige værker fra Betty Sofie Nielsen

Kunstneren Betty Sofie Nielsen er autodidakt billedkunstner, hun skaber farverige, intuitive og unikke værker. Hun arbejder med både olie og akryl på lærred og bruger kul, oliekridt og tusch som hjælpemidler.

Den vekslende process

På samme måde, som man siger, at drømme er en ventil, der er nødvendig for at slippe mange af de mere eller mindre voldsomme indtryk man får af verden omkring sig, så er hendes arbejde med at male også en ventil for hende selv. Hendes arbejdsproces veksler mellem at arbejde ekspressivt og ind i mellem stoppe op og vurderer det foreløbige resultat af farvevalg og komposition, idet hun forsøger at styre imod et færdigt resultat, som for hende selv giver en meningsfuld helhed.  På den måde kan – i hvert fald de store malerier – være måneder undervejs fra start til endeligt resultat.

Det, der fascinerer hende selv er, hvordan farverne spiller op imod hinanden i forskellige kompositioner. Når hun arbejder ekspressivt dukker der af og til noget ubestemmeligt figurativt op i billederne, som er ubevidst, men som uden tvivl stammer fra hendes indre følelsesliv, som selvfølgelig er påvirket af begivenhederne i verden omkring.

Følelserne arbejder med

På den måde er der en form for budskab i hendes billeder, som hun dog udvisker igen, hvis noget er blevet for tydeligt. Man kan måske sige, at hun ikke maler budskaber – men maler følelser. Af samme grund navngiver hun heller ikke sine værker.

Heldigvis er der meget glæde i de nære omgivelser, hvilket også kommer til udtryk, men uden for hendes egen lille andedam foregår der så meget, som ikke kan undgå at påvirke hende følelsesmæssigt, så det nok giver lidt kant til i hvert fald nogen af hendes værker.

Følg mere med i Bettys kunstneriske verden på www.benie.net

Herunder kan du se flere af hendes værker (klik på billedet – åbner galleri)