Følg @kunst365.dk på instagram

Følg @kunstudstillinger på instagram

Kirsten Overgaard – Abstrakte landskabs-malerier

kunst365 Kirsten Overgaard

Klassiske abstrakte malerier fra den sydfynske kunstner Kirsten Overgaard

Kunstneren Kirsten Overgaard (f. 1964) er bosat i Hesselager ved Lundeborg på Fyn. Hun er autodidakt billedkunstner og maler med akryl på lærred og gouache på papir.

Kirsten søger i motivet efter at opnå nerve og tvinge beskueren til at opleve landskabet på en helt ny måde. Hun er optaget af naturens kontraster; på den ene side, at male tynde, skrøbelige, vandfyldte laveringer, brudt af tykkere markeringer af maling, der forstyrrer roen og letheden, som en markant træstamme, klipper i det fjerne eller mytiske figurer, der pludselig står i billedfladen og trænger sig på.

Lysets vigtige rolle i Kirsten Overgaards værker

Her menes Ikke det naturlige, planlagte lys, men i de enkelte elementers individuelle lys. Der er ikke tale om en fotografisk gengivelse af et landskab, men snarere et stemningsindtryk af et landskab, gerne med et nordisk farvevalg. 

De forskellige elementer i Kirstens malerier forsøger at spejle de naturmæssige indtryk hun har fået via gåture, stilheden ved vandet eller en erindring om en stemning, eksempelvis fra hendes besøg på Færøerne.

Se mere på kunstnerens hjemmeside: www.kirstenovergaard.dk

Herunder et par af hendes værker: